Gezonde pizza met tonijn

Op zondag hockey ik. Elke week kan dit op een ander tijdstip zijn, maar zondag is gewoon heel simpel mijn hockeydag. Qua avond eten weet ik daardoor van te voren ook eigenlijk nooit wat ik doe met eten en dat vrije gevoel vind ik heerlijk. Soms heb ik onwijs veel zin in een frietje met een kroketje met wat teamgenoten, maar ik kan er ook echt van genieten om wat comfort food thuis te eten. Een voorbeeld van comfort food voor mij is pizza en het recept wat ik nu ga delen is heel simpel, maar ideaal als je toch gezond én heel easypeasy wilt eten. Een mooie middenweg dus!

Een pizza mét tonijn, maar op een bloemkoolbodem van Magioni. Magioni heeft pizzabodems, welke groenten bevatten. Zo heeft de bloemkool bodem 70 gram bloemkool, 30% minder koolhydraten en 30% minder calorieën per pizzabodem. Daarnaast ook vrij van toegevoegde suikers! Het recept is voor één pizza.

Ingrediënten
  • 1 pizzabodem van Magioni
  • 1 blikje tonijn
  • ½ rode ui
  • ½ puntpaprika
  • 2 eetlepels roomkaas light
  • Kruiden Ik gebruikte oregano
Bereiding

Warm je oven voor op 220 graden. Als de oven warm genoeg is, leg je de pizzabodem zonder beleg vier minuten in de oven. Intussen snijd je de rode ui en de puntpaprika klein. Ook het blikje tonijn kun je alvast uitlekken. Wanneer de vier minuten om zijn, haal je de bodem uit de oven, maar laat je de oven aanstaan. Verspreid de roomkaas over de pizzabodem en vervolgens ook de tonijn. Sprokkel de rode ui nu over de hele pizza en leg de paprika ook op de pizzabodem. Ik koos ervoor om deze mooi neer te leggen, maar de paprika kun je ook gewoon erover heen sprokkelen, net zoals de ui.

Leg de pizzabodem terug in de oven en zet deze voor ongeveer 8 minuten aan. Check tussendoor of de pizza wellicht sneller gaat als bij mij, want iedere oven is toch nét een beetje anders! In ieder geval is hij klaar als de randjes van de pizza een beetje bruin en krokant zijn geworden.

Simpel op zondag (of een andere dag, wanneer jij zin hebt in comfort food!) en toch enigszins gezond, smakelijk!

Liefs,

Madelon

Geen reactie's

Geef een reactie