Zachte pindakaas koeken

Ik heb de laatste tijd wat minder gebakken, wat ervoor zorgde dat ik weer voorverpakte koeken bij de supermarkt meenam. Daar baalde ik van, want één ik vind ze meestal helemaal niet zo lekker en twee daar zit van alles in wat ik helemaal niet wil eten. Dan is er natuurlijk maar één goede optie en dat is de keuken in! Vandaag had ik zin om iets met pindakaas te maken en met een beetje creativiteit kwamen deze ‘zachte pindakaas koeken’ uit de oven. Met het recept heb ik negen koeken, van ongeveer 7 bij 7 centimeter schat ik.

Ingrediënten
  • 125 gram cannellini bonen
  • 2 eetlepels pindakaas Ik koos voor de pindakaas van de Body & Fit Shop.
  • 20 gram speltmeel
  • 2 eieren
  • 20 gram eiwitpoeder Ik had de chocolade smaak van Body & Fit Shop.
  • 2 theelepels bakpoeder
Bereiding

Dit is een heel makkelijk recept, dus iedereen kan dit! Verwarm je oven voor op 200 graden. Maak de cannellini bonen klein tot het een smeuïge pap wordt. Ik doe dit door ze in de keukenmachine te zetten. Hier hoeft verder niets bij. De bonen hebben zelf genoeg vocht om een smeuïge pap te worden. Pak een grote kom en voeg daar alle andere ingrediënten aan toe. Roer dit geheel door elkaar en aan het einde kun je dan ook de pap van de cannellini bonen er aan toevoegen. Blijf alles goed mengen totdat het een echt mengsel is geworden en je geen oneffenheden meer ziet.

Pak een vel bakpapier en leg negen hoopjes van het mengsel op je vel bakpapier. Maak deze zo plat mogelijk en zet vervolgens de koeken in de oven. Na vijftien minuten zijn ze klaar en raad ik het aan ze even een beetje te laten afkoelen. Na het afkoelen mag je ze dan eindelijk proeven!

Je kunt het eiwitpoeder eventueel weglaten, maar ik sport veel dus probeer zo hier en daar wat extra eiwitpoeder te gebruiken voor het herstel van mijn spieren, maar het is geen must! Daarnaast kun je het speltmeel ook vervangen door bijvoorbeeld tarwemeel of amandelmeel.

Smakelijk! Ik bewaar ze overigens gewoon in een soort koektrommel en neem ze als tussendoortje mee naar mijn werk. Nu al zin in het volgende koekje!

Liefs,

Madelon

Geen reactie's

Geef een reactie