Zachte pindakaas koeken

Ik heb de laatste tijd wat minder gebakken, wat ervoor zorgde dat ik weer voorverpakte koeken bij de supermarkt meenam. Daar baalde ik van, want één ik vind ze meestal helemaal niet zo lekker en twee daar zit van alles in wat ik helemaal niet wil eten. Dan is er natuurlijk maar één goede optie en dat is de keuken in! Vandaag had ik zin om iets met pindakaas te maken en met een beetje creativiteit kwamen deze ‘zachte pindakaas koeken’ uit de oven. Met het recept heb ik negen koeken, van ongeveer 7 bij 7 centimeter schat ik.

Ingrediënten
 • 125 gram cannellini bonen
 • 2 eetlepels pindakaas Ik koos voor de pindakaas van de Body & Fit Shop.
 • 20 gram speltmeel
 • 2 eieren
 • 20 gram eiwitpoeder Ik had de chocolade smaak van Body & Fit Shop.
 • 2 theelepels bakpoeder
Bereiding

Dit is een heel makkelijk recept, dus iedereen kan dit! Verwarm je oven voor op 200 graden. Maak de cannellini bonen klein tot het een smeuïge pap wordt. Ik doe dit door ze in de keukenmachine te zetten. Hier hoeft verder niets bij. De bonen hebben zelf genoeg vocht om een smeuïge pap te worden. Pak een grote kom en voeg daar alle andere ingrediënten aan toe. Roer dit geheel door elkaar en aan het einde kun je dan ook de pap van de cannellini bonen er aan toevoegen. Blijf alles goed mengen totdat het een echt mengsel is geworden en je geen oneffenheden meer ziet.

Pak een vel bakpapier en leg negen hoopjes van het mengsel op je vel bakpapier. Maak deze zo plat mogelijk en zet vervolgens de koeken in de oven. Na vijftien minuten zijn ze klaar en raad ik het aan ze even een beetje te laten afkoelen. Na het afkoelen mag je ze dan eindelijk proeven!

Je kunt het eiwitpoeder eventueel weglaten, maar ik sport veel dus probeer zo hier en daar wat extra eiwitpoeder te gebruiken voor het herstel van mijn spieren, maar het is geen must! Daarnaast kun je het speltmeel ook vervangen door bijvoorbeeld tarwemeel of amandelmeel.

Smakelijk! Ik bewaar ze overigens gewoon in een soort koektrommel en neem ze als tussendoortje mee naar mijn werk. Nu al zin in het volgende koekje!

Liefs,

Madelon

2 Reactie's
 • nike roshe one
  Geplaatst op 19:14h, 23 april Beantwoorden

  I simply wished to thank you very much all over again. I do not know the things that I would’ve achieved without the type of secrets contributed by you on that situation. It was actually a very difficult setting in my position, but noticing a new well-written approach you managed it forced me to jump for happiness. Extremely thankful for this assistance and thus hope you know what a great job you happen to be undertaking instructing the others with the aid of your web blog. I’m certain you have never got to know any of us.

 • vapor max
  Geplaatst op 18:55h, 24 april Beantwoorden

  I am just writing to let you be aware of of the nice experience my cousin’s princess experienced using yuor web blog. She learned many details, with the inclusion of how it is like to have an ideal coaching character to make certain people without difficulty learn specific extremely tough subject matter. You truly did more than readers’ expected results. Thank you for showing these helpful, safe, explanatory and as well as unique thoughts on the topic to Lizeth.

Geef een reactie