Courgetti pesto met gerookte zalm

Oh yes dit was echt heerlijk. Eerlijk gezegd zou ik het nú weer kunnen gaan eten. Courgette is sowieso een ingrediënt die je bij mijn recepten vaak langs ziet komen, want ik vind ze zó lekker. Maar courgette als courgetti eten vind ik helemaal heerlijk! Lekker licht valt het in je buik én toch een heel bordje vol. Dit keer wilde ik pesto opmaken die er nog stond en dacht ik, mhm gerookte zalm, dát is lang geleden. Zie hieronder welke ingrediënten deze courgetti nog meer zo verrukkelijk maakten. Het recept is gebaseerd op 4 personen.

Ingrediënten
 • 4 courgettes
 • 4 tomaten
 • 4 lente uitjes
 • 50 gram pijnboompitten
 • 2 eetlepels pesto
 • 200 gram gerookte zalm
Bereiding

Als eerste raad ik je aan om de courgette in courgetti te veranderen. Ik gebruik hiervoor de spirelli. Natuurlijk kan het ook zonder met een rasp of hele dunne slierten snijden, maar de spirelli werkt zo fijn dat voor mij in ieder geval het snelste is. Vier courgettes door de spirelli halen (of hoe je het doet) kost wel even tijd. Wanneer je de courgette dus als eerste klaar hebt, kun je deze alvast in een (grote!!) koekenpan doen. Deze laat nog best wat vocht los, dus die kun je dan gemakkelijk nog een beetje eruit halen. Zonder dat je dus andere ingrediënten er aan toegevoegd hebt.

Pak een klein koekenpannetje en bak daarin de pijnboompitten bruin. Er wordt vaak gezegd zonder olie, maar ik gebruik hier altijd een druppeltje olijfolie voor. Dit heb ik geleerd tijdens een kookworkshop en sinds toen doe ik dat dus ook gewoon. Kies wat je wilt overigens! Snijd intussen de tomaat en de lente uitjes klein. Deze kun je, nádat je het overige vocht uit de koekenpan hebt gehaald, bij de courgetti doen. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes. Nadat de lente ui en de tomaat een beetje mee warm geworden is, kun je hier de pesto en zalm snippers aan toevoegen. Als laatste voeg je dan ook nog de pijnboompitten toe. De reden dat je deze pas op het allerlaatste toevoegt, is omdat deze toch al warm zijn en dan de meeste smaak behouden!

Ik ben benieuwd of ik te veel gezegd heb, of dat je het ook net zo lekker vond! Laat je het me weten even weten? Word ik namelijk enorm enthousiast van en krijg ik weer nieuwe energie om nieuwe recepten te verzinnen! Je kunt hieronder reageren (of onder elke andere recept/blog) door middel van een reactie. Danku, danku!

Liefs,

Madelon

2 Reactie's
 • nike air force 1 high
  Geplaatst op 22:29h, 23 april Beantwoorden

  I enjoy you because of all of the labor on this website. My daughter really loves working on investigation and it is easy to see why. We hear all concerning the lively means you provide good techniques by means of the web site and even welcome response from visitors on the issue and our own child is really becoming educated a lot of things. Enjoy the rest of the new year. Your carrying out a fantastic job.

 • moncler jackets
  Geplaatst op 22:42h, 24 april Beantwoorden

  Needed to create you that bit of observation just to give many thanks yet again about the breathtaking concepts you’ve shown on this page. It has been really remarkably generous with you to allow extensively precisely what most people could possibly have offered for an e-book to help with making some money for themselves, chiefly since you could have tried it in case you decided. Those pointers in addition served like the fantastic way to be sure that the rest have the same keenness just as my very own to see good deal more regarding this issue. I believe there are a lot more pleasurable periods up front for individuals who find out your site.

Geef een reactie