Bonen couscous salade

Elke week probeer ik mezelf weer te verrassen met heerlijke en gezonde lunchgerechten. Niets tegen brood hoor, maar een aantal ‘simpele’ boterhammen vervelen mij nogal snel, dus ik ben altijd op zoek naar iets anders om te lunchen. Sowieso vind ik het saai om elke dag hetzelfde te eten. Dat is bij mij niet anders bij de avondmaaltijd, dus waarom zou dat wel zijn bij de lunch. Ik probeer altijd gevarieerd te blijven eten.

Deze week maakte in een bonen couscous salade. Ik had geen zin om veel groenten te bakken, maar wilde wel een voedzame en eiwitrijke lunch. En natuurlijk, zeker niet onbelangrijk, erg lekker! Want wat is er makkelijker dan één keer lunch maken voor de hele week. Wat dat betreft natuurlijk niet super gevarieerd, maar volgende week wordt het vast weer iets anders, dus dan vind ik het wel weer goed te doen. Deze lunch had ik voor vier dagen gemaakt:

Ingrediënten
 • 1 blik zwarte bonen (400 gram)
 • 1 blik cannellini bonen (400 gram)
 • 4 tomaten
 • 1 puntpaprika
 • 1 bakje verse sojabonen
 • 150 gram couscous
Bereiding

Maak de couscous zelf klaar door er water of bouillon aan toe te voegen. Lek de twee blikken bonen (zwarte en cannellini) uit. Snijd zowel de tomaten als de puntpaprika klein. Wanneer de couscous geen harde korrels meer zijn, maar deze ‘eetbaar’ is, kun je alles door elkaar in een mengkom doen. Hussel alles door elkaar en klaar is kees!

Simpel hè? Lekker kleurrijk. Mijn collega’s keken echt op naar mijn bord toen ik het de eerste dag deze week bij me had tijdens de lunch. Smakelijk!

Liefs,

Madelon

5 Reactie's
 • Renate
  Geplaatst op 16:09h, 25 augustus Beantwoorden

  Super lekker, heb hem gemaakt.. ben gek op citroen dus heb er ook de zest van een halve citroen bijgedaan en granaatappel pitten… smullen maar

  • puurmaddie
   Geplaatst op 19:32h, 28 augustus Beantwoorden

   Wat een leuke aanvulling Renate! Ga ik zeker onthouden!

 • adidas nmd
  Geplaatst op 09:04h, 09 juli Beantwoorden

  I as well as my pals were checking the great helpful hints from your website then instantly got a horrible suspicion I never thanked the blog owner for those techniques. My young men appeared to be absolutely glad to study them and already have unquestionably been making the most of these things. Many thanks for turning out to be very kind and also for choosing this sort of outstanding subject matter most people are really desperate to learn about. Our sincere apologies for not expressing gratitude to you sooner.

 • Adidas NMD Men Women Mesh Surface Black Fishing Net
  Geplaatst op 18:16h, 11 juli Beantwoorden

  Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So nice to search out somebody with some original thoughts on this subject. realy thanks for beginning this up. this web site is one thing that’s wanted on the net, somebody with a little bit originality. useful job for bringing one thing new to the web!

 • yeezy boost 350 v2
  Geplaatst op 20:13h, 13 juli Beantwoorden

  I intended to send you a little bit of observation to be able to thank you so much yet again on the fantastic secrets you have contributed in this article. This has been certainly seriously generous with people like you to give openly all a few people could possibly have offered as an e book in making some bucks for their own end, chiefly since you could possibly have done it if you considered necessary. The basics in addition acted to be a good way to be certain that other people have similar keenness really like mine to see whole lot more with regards to this issue. Certainly there are several more pleasurable occasions ahead for those who scan your website.

Geef een reactie