Bonen couscous salade

Elke week probeer ik mezelf weer te verrassen met heerlijke en gezonde lunchgerechten. Niets tegen brood hoor, maar een aantal ‘simpele’ boterhammen vervelen mij nogal snel, dus ik ben altijd op zoek naar iets anders om te lunchen. Sowieso vind ik het saai om elke dag hetzelfde te eten. Dat is bij mij niet anders bij de avondmaaltijd, dus waarom zou dat wel zijn bij de lunch. Ik probeer altijd gevarieerd te blijven eten.

Deze week maakte in een bonen couscous salade. Ik had geen zin om veel groenten te bakken, maar wilde wel een voedzame en eiwitrijke lunch. En natuurlijk, zeker niet onbelangrijk, erg lekker! Want wat is er makkelijker dan één keer lunch maken voor de hele week. Wat dat betreft natuurlijk niet super gevarieerd, maar volgende week wordt het vast weer iets anders, dus dan vind ik het wel weer goed te doen. Deze lunch had ik voor vier dagen gemaakt:

Ingrediënten
 • 1 blik zwarte bonen (400 gram)
 • 1 blik cannellini bonen (400 gram)
 • 4 tomaten
 • 1 puntpaprika
 • 1 bakje verse sojabonen
 • 150 gram couscous
Bereiding

Maak de couscous zelf klaar door er water of bouillon aan toe te voegen. Lek de twee blikken bonen (zwarte en cannellini) uit. Snijd zowel de tomaten als de puntpaprika klein. Wanneer de couscous geen harde korrels meer zijn, maar deze ‘eetbaar’ is, kun je alles door elkaar in een mengkom doen. Hussel alles door elkaar en klaar is kees!

Simpel hè? Lekker kleurrijk. Mijn collega’s keken echt op naar mijn bord toen ik het de eerste dag deze week bij me had tijdens de lunch. Smakelijk!

Liefs,

Madelon

2 Reactie's
 • Renate
  Geplaatst op 16:09h, 25 augustus Beantwoorden

  Super lekker, heb hem gemaakt.. ben gek op citroen dus heb er ook de zest van een halve citroen bijgedaan en granaatappel pitten… smullen maar

  • puurmaddie
   Geplaatst op 19:32h, 28 augustus Beantwoorden

   Wat een leuke aanvulling Renate! Ga ik zeker onthouden!

Geef een reactie