Gezonde snickers!

Je kent het wel, het is weekend en je hebt onwijs zin om iets lekkers te eten. Iets met chocolade bijvoorbeeld. Je loopt in de supermarkt en hoppa, je staat zo naar de chocoladerepen, mars-repen en bijvoorbeeld de snicker-repen te kijken. Goddelijk vind ik ze persoonlijk, heerlijk! En ze kunnen mij ook onwijs misselijk maken. Dat is dan weer jammer.

Omdat ik niet zonder wil en kan, verzon ik een soort van gezondere versie van de snicker en haalde in plaats van de snickers uit de schappen andere ingrediënten in de supermarkt om vervolgens deze gezondere versie te maken.

Ingrediënten
 • 3 eetlepels agavesiroop
 • 150 gram ongezoute pinda’s
 • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
 • 100 gram chocolade puur Ik had de biologische 85% cacao versie van de Jumbo
Bereiding

De bereiding is echt onwijs simpel. Bak de ongezoute pinda’s kort in een pan, nadat ze lekker beginnen te ruiken, doe je ze in een keukenmachine en maak je ze klein. Let op, maak ze niet te klein dus gebruik de keukenmachine maar kort. Je zet hem namelijk zometeen nogmaals aan. Doe er nu de agavesiroop en de kokosolie bij en zet je keukenmachine nog een keer kort aan. Vul een cakeblik met bakpapier. Tip! Maak je bakpapier nat en verfrommel hem een beetje onder de kraan. Je kunt hem nu veel makkelijker in de cakeblik leggen. Leeg je kom met het pindamengsel in je cakeblik en verdeel deze gelijk over het gehele blik. Zet hem hierna in de koelkast.

Intussen maak je de chocolade warm door hem au bain-marie in een pannetje op te warmen of gebruik je magnetron. Zorg dat de chocolade geheel gesmolten is. Nadat deze gesmolten is, pak je je cakeblik weer uit de koelkast en laat je de chocolade vloeien over de pinda’s. Zorg ook nu er weer voor dat je de chocolade gelijk verdeeld wordt over je cakeblik. Zet nu minstens 1,5 uur in de koelkast.

Als je geduld van 1,5 uur op de proef is gesteld, kun je gaan aanvallen! Snijd de grote reep in kleinere reepjes en voilà, jouw gezondere versie van de snicker!

Ik heb o zo benieuwd wat je er van vond. Ik hoop net zo lekker als ikzelf, laat je het me weten?

Liefs,

Madelon

2 Reactie's
 • Anita de Roij
  Geplaatst op 20:06h, 25 augustus Beantwoorden

  Net gemaakt, nu 1,5 uur wachten voor het resultaat..
  Maar ik denk dat het wel goed komt 😁

  • puurmaddie
   Geplaatst op 19:34h, 28 augustus Beantwoorden

   Wat leuk dat je ze gemaakt hebt! Smaakte de gezondere snicker je goed?

Geef een reactie