Risotto met spinazie

Oh, dat was lang geleden, risotto! Het is in mijn ogen meer een herfst of winter gerecht, maar met de zomer van dit moment, kan je best zo’n gerecht maken. Persoonlijk ben ik altijd heel erg fan van de combinatie champignons en risotto. Volgens mij heb ik dan ook nog nooit een risotto zonder champignons op. Dus je kunt het waarschijnlijk al raden, ook in deze risotto zitten champignons! Onderstaand recept is gebaseerd op mijn eetlust na een goede training en mijn vriend (die altijd wel goed honger heeft na een werkdag). Dus het is ongeveer voor 2 à 3 personen.

Ingrediënten
  • 200 gram verse spinazie
  • 250 gram kastanjechampignons Natuurlijk kun je ook voor witte champignons kiezen
  • 175 gram risotto
  • 1 bouillon blokje
  • 1 kipfilet
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 500 ml water
  • 50 ml kookroom
  • Parmezaanse kaas
  • Olie Ik koos ditmaal voor archide olie
Bereiding

Zet 500 ml water op het vuur en maak daar bouillon van met het bouillonblokje. Snijd ter voorbereiding de rode ui, de kipfilet, de paprika en de kastanjechampignons. Pak een koekenpan en doe hier een beetje olie in. Fruit de ui en wanneer de ui een beetje glazig wordt, kun je de stukjes kip toevoegen. Als de kip niet meer roze is, voeg dan de risotto toe en roer deze regelmatig. Blijf roeren zodat de rijst niet aanbakt, maar laat hem ook een beetje glazig worden. Wanneer de risotto rijst toch te snel gaat aanbakken, voeg dan nog een klein scheutje olie toe.

Voeg vanaf nu telkens een beetje bouillon bij je koekenpan, zodat de risotto deze kan gaan opnemen. Ook kun je na je eerste schepjes bouillon in de pan te hebben gedaan de paprika en de champignons toevoegen. Blijf in de gaten houden dat je risotto het water blijft opnemen en voeg toe wanneer nodig. Als de paprika en champignons er een paar minuten in zitten, kun je de spinazie ook gaan toevoegen. Wellicht past niet alle spinazie in de pan erbij, maar voeg deze dan beetje bij beetje toe. Roer ook nu regelmatig, zodat de spinazie zich goed mengt tussen de rest en daardoor ook sneller gaar wordt.

Proef tussendoor je risotto rijst een keertje, zodat je weet of er nog veel water bij moet of wellicht zelfs geen water meer hoeft toe te voegen. Als laatste voeg je de kookroom toe en wat Parmezaanse kaas. Je kunt zelf kiezen hoeveel Parmezaanse kaas je erin wilt doet. Je risotto wordt er romiger van mocht je er meer aan toe willen voegen. Dit is eigenlijk de bereiding. Natuurlijk kan het zijn dat je nog wat bouillon moet toevoegen en/of de pan nog even wat langer op het vuur moeten laten staan om te pruttelen. Dit kun je bepalen door de risotto te proeven en te beoordelen of hij nog knapperig of al zacht is.

Nou ben ik onwijs benieuwd of jij een recept het voor mij van een risotto zónder champignons. Laat je het me weten? Smakelijk, mocht je bovenstaand recept gaan maken. Ben benieuwd of je hem net zo lekker vond als wij!

Liefs,

Madelon

Geen reactie's

Geef een reactie