Gevulde courgette met tonijn

Vanavond kwam er een vriendinnetje eten die helemaal gek is van tonijn. Nou had ik zelf al lang geen tonijn op en bedacht daarom een lekker recept met dat ingrediënt. Het is echt mega simpel en handig voor te bereiden als er gasten komen eten bijvoorbeeld. In die gevallen kun je namelijk de gehele bereiding al gedaan hebben totdat je de gevulde courgette in de oven zet. Het recept is gebaseerd op 3 à 4 personen.

Ingrediënten
 • 2 courgettes Ik had dit keer de gele courgettes
 • 3 tomaten
 • 1 puntpaprika
 • 1 rode ui
 • 2 blikjes tonijn Ik koos voor de variant op basis van olie
 • 100 gram feta kaas of witte kaas
 • Handje basilicum blaadjes
Bereiding

Verwarm je oven voor op 200 graden. Pak een grote mengkom waar je alle ingredienten die in de courgette komen bij elkaar kunt husselen. Snijd de puntpaprika, de tomaat en de rode ui in kleine blokjes of snippers en doe deze in de grote mengkom. Voeg daar de tonijn aan toe. Je hoeft deze blikjes niet van te voren uit te laten lekken. Brokkel de feta kaas of snijd heb ik blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter en voeg deze ook toe aan de mengkom. De basilicum blaadjes kun je klein scheuren en er ook aan toevoegen.

Als laatste voeg je de inhoud van de courgette toe aan deze mengkom. Pak hiervoor een eetlepel, snijd allereerst de courgette in de lengte door het midden en lepel de courgette voorzichtig uit. Doe dit namelijk niet te hard. Er is een kans dat je hem breekt of er wellicht te veel uit lepelt. Ik kies er daarom altijd alleen voor om de binnenkant welke al enigszins zacht is alleen eruit te halen. Snijd eventueel deze inhoud van de courgette nog klein als hij nog in grote stukken is en voeg hem toe. Nu kun je jouw mengkom goed gaan husselen.

Pak een grote ovenschaal, of eventueel twee kleine, en leg daar de vier halve courgettes naast elkaar in. Je kunt nu elke courgette gaan vullen met het gemaakte tonijn mengsel. Omdat ik nog veel mengsel over had, maar dit juist heel lekker vind, koos ik ervoor om de courgettes dicht bij elkaar te leggen en het mengsel geheel over de courgettes heen te gooien.

Makkelijk, simpel én lekker toch?

Liefs,

Madelon

5 Reactie's
 • Monique Jansen
  Geplaatst op 22:35h, 20 augustus Beantwoorden

  Hi Madelon,

  Kei lekker! Mijn courgette oogst is enorm dit jaar dus ik heb ze zo voor het oprapen:) Ik heb vanalles als vulling gebruikt maar nog nooit tonijn en daar ben ik dol op😋
  Thanks!

  • puurmaddie
   Geplaatst op 19:36h, 28 augustus Beantwoorden

   Hoi Monique,
   Oh, wat heerlijk dat je zoveel courgettes hebt! Dat is echt mijn favoriete groenten, zo lekker!
   Ik ben benieuwd hoe je de combinatie met tonijn als vulling vindt!

 • adidas nmd
  Geplaatst op 02:00h, 10 juli Beantwoorden

  You must take part in a contest for top-of-the-line blogs on the web. I’ll advocate this web site!

 • yeezy boost 350
  Geplaatst op 14:42h, 10 juli Beantwoorden

  I would like to point out my love for your kindness for individuals who need assistance with that niche. Your real dedication to getting the message up and down had become extremely insightful and has in most cases encouraged girls much like me to arrive at their aims. Your entire helpful information denotes a lot a person like me and far more to my peers. With thanks; from everyone of us.

 • adidas ultra boost
  Geplaatst op 02:58h, 15 juli Beantwoorden

  I intended to post you that little bit of word to finally thank you yet again relating to the breathtaking techniques you have shared on this page. It is quite extremely generous with you to convey extensively precisely what some people would have offered for sale for an e book to help make some bucks for themselves, mostly since you might well have done it if you wanted. Those inspiring ideas also acted to provide a good way to realize that someone else have similar passion really like my very own to learn more related to this condition. I’m sure there are numerous more enjoyable opportunities up front for folks who read carefully your blog.

Geef een reactie