Groenten ovenschotel mét feta

Het groenten tekort van mijn vakantieweek van vorige week wilde ik vanavond graag even inhalen, dus hop naar de supermarkt. Ik kocht lekker veel groenten en zou later wel bekijken wat ik precies in de ovenschotel zou doen. Er lagen nog wat kleine roseval aardappeltjes dus deze heb ik ook gebruikt, maar hoeft dus niet per se. Het recept is gemaakt voor twee personen. Wij hadden wel een beetje over, maar niet veel dus ik zou toch de volgende hoeveelheden zoals hieronder aanhouden.

Ingrediënten
  • Twee handjes roseval krieltjes
  • Halve courgette
  • Halve aubergine
  • 1 grote tomaat
  • 1 paprika Ik pakte een gele om de kleuren in de schotel gezellig uit te laten komen
  • 75 gram witte kaas/feta
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rood pepertje
Bereiding

Zet als allereerste je oven aan om voor te verwarmen. Zet hem op 220 graden. Als eerste sneed ik de aardappeltjes in kleinere partjes. Ik koos voor diverse vormpjes, zonder reden trouwens, gewoon leuk en makkelijk. Vervolgens sneed ik zowel de knoflook en het rode pepertje klein. Alle drie de inmiddels gesneden ingrediënten kun je in de ovenschaal doen, giet er een scheutje olijfolie overheen en hussel alles met diverse kruiden. Ik koos ditmaal voor oregano, peterselie en chilipoeder.

Vervolgens heb je tijd om de andere groenten te gaan snijden. Hiermee bedoel ik de paprika, de courgette en de aubergine. De aardappeltjes mogen wat langer in de oven dan de groenten dus na tien minuten vul je de ovenschaal pas aan met de gesneden groenten. Wanneer je de andere groenten in de ovenschaal erbij doet, mag je hem weer goed husselen. Er is geen nieuwe olijfolie erbij nodig. Wanneer je dit minimaal gebruikt, blijf jouw maaltijd het gezondste!

Ook nu zet je de ovenschaal weer voor tien minuten terug in de oven. Snijd intussen de tomaat en de witte kaas/feta in blokjes. Na deze tien minuten leg je zowel de tomaat als de witte kaas over de ovenschotel heen. Je mag de tomaat bijvoorbeeld mee husselen, maar omdat de tomaat toch gedeeltelijk zijn sappen loslaat in de schotel, is dit niet nodig. De witte kaas moet je echt bovenop laten sowieso. Dat is echt heel lekker. Doe er dus niet te veel op, want mega gezond is het niet, maar wel echt een hele lekkere combinatie!

Smakelijk als je het gemaakt hebt, en vergeet mij niet te laten weten wat je er van vond!

Liefs,

Madelon

Geen reactie's

Geef een reactie