De allerlekkerste granola

Inmiddels kent iedereen het wel en waarschijnlijk als je dit leest krijg je er ook gelijk zin in. Granola! Wie o wie vindt dat nou eigenlijk niet lekker? Je hebt tegenwoordig allerlei soorten varianten, maar waarom dit niet gewoon zelf maken? Heel simpel om te maken en veel goedkoper dan al de suikervolle varianten in de supermarkt.

Overigens eet ik het als snack (bijvoorbeeld op de bank) of als ontbijt of lunch in mijn yoghurt, maar ben zo vrij om zelf te bepalen wanneer je het eet natuurlijk. Ik snap wel dat je er niet vanaf kunt blijven als je eenmaal weet hoe lekker zelfgemaakte granola is.

Ingrediënten
 • 160 gram havermout
 • 3 eetlepels agavesiroop
 • 2 handjes rozijnen
 • 50 gram noten (dit mag natuurlijk de noten zijn die jij lekker vindt)
 • 1 eetlepel kokosolie
 • 2 eetlepels water
Bereiding

Zet je oven aan op 150 graden. Doe de havermout in een grote kom. Intussen weeg je de noten af en maak je deze klein. Dit kan in bijvoorbeeld een keukenmachine of blender. Mocht je deze niet hebben of je wilt de noten groot houden, dat kan natuurlijk ook gewoon. Maak daarna de kokosolie warm in een pannetje. Voeg nu alle ingrediënten bij elkaar in de kom met havermout en roer zodat alles goed gemengd is. Mocht je nu vinden dat hij niet goed mengt, kan je er altijd nog een beetje agavesiroop en water bij doen, maar niet te veel! Verspreid daarna de hele ‘bende’ op een bakplaat en zet deze ongeveer 15 à 20 minuten in de oven. Na ongeveer tien minuten kun je de boel een beetje omgooien, maar móet niet. Wanneer het een mooi bruin kleurtje heeft gekregen, is hij ongeveer klaar. Zet de bakplaat even buiten de oven en laat hem rustig afkoelen. Nu komt het crunchy gedeelte van de granola om de hoek kijken! Dus nog even afwachten… en je mag hem gaan proeven!

En…? Niks te veel gezegd, hoop ik? Smakelijk!!

Liefs,

Madelon

5 Reactie's
 • Ellen
  Geplaatst op 17:07h, 03 september Beantwoorden

  Hmm! Super makkelijk te maken en echt zo lekker. Deze week is mijn ontbijt een feestje 🎉

 • yeezys
  Geplaatst op 13:06h, 11 juli Beantwoorden

  Thanks for all your valuable effort on this website. My aunt enjoys setting aside time for investigations and it is simple to grasp why. We all notice all of the powerful mode you give practical strategies by means of the web blog and inspire response from other individuals on that issue plus our simple princess has always been understanding a lot of things. Take advantage of the remaining portion of the year. You’re the one conducting a splendid job.

 • nmd
  Geplaatst op 01:30h, 14 juli Beantwoorden

  A powerful share, I just given this onto a colleague who was doing slightly analysis on this. And he in truth purchased me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I really feel strongly about it and love studying extra on this topic. If doable, as you turn into experience, would you mind updating your blog with extra details? It’s highly helpful for me. Big thumb up for this weblog put up!

 • adidas ultra boost
  Geplaatst op 01:11h, 16 juli Beantwoorden

  A lot of thanks for all of your work on this website. Betty really loves getting into investigations and it’s obvious why. My partner and i notice all of the lively manner you offer good things on the web blog and in addition inspire contribution from the others about this concept and my girl has always been becoming educated a great deal. Take pleasure in the rest of the year. Your doing a superb job.

Geef een reactie