Pulled chicken springrolls

Er lag nog een kipje in de koelkast en die moest op, dus vandaag werd het iets met kip. Met dit warme weer wilde ik weer niet te lang in de keuken staan, maar toch iets lekkers en gezonds maken. Voor wat inspiratie keek ik even goed online en zocht naar recepten met kip. Ik kwam een recept tegen met spring rolls en dacht dat wordt mijn inspiratie! Dat vond ik een leuk idee en had ik nog nooit gemaakt. Dusss…. eens moest de eerste keer zijn. Onderstaande heb ik aangehouden voor twee personen. Het hangt er wel vanaf hoe vol je ze maakt, wellicht heb je dan maar zes rijstvellen nodig.

Ingrediënten
 • 8 rijstvellen
 • 75 gram wortel julienne
 • ½ komkommer
 • 1 mango
 • 2 kipfilets
 • Handje munt
 • BBQ-saus
Bereiding

Maak de bouillon en kook de kipfilet in ongeveer 12 minuten gaar. Laat de kip afkoelen en trek deze met twee vorken uit elkaar. Voeg hier nu bbq-saus toe zodat alle kip een beetje ‘aangeraakt’ is door de saus. Snij zowel de komkommer als de mango in reepjes. De munt kun je zowel met je handen scheuren als klein snijden. Pak een grote schaal en doe hier goed warm (niet heet) water in.

Wanneer je aan tafel zit kun je de rijstvellen per stuk in deze schaal leggen. Houd deze ongeveer 20 tot 25 seconden in het water, zodat deze zacht wordt. Kijk uit! Ook niet te lang, want dan is hij te zacht.

Wanneer je de rijstvel uit de bak water legt en op je bord legt, kun je deze gaan vullen. Verdeel je ingrediënten over het midden. Begin met het dichtvouwen van jouw vel aan de onderkant. Leg vervolgens beiden zijden dicht en dan de bovenkant. Doordat het vel plakt, zal hij dicht blijven zitten en kun je gaan eten! Natuurlijk kun je ze ook allemaal eten en daarna pas gaan eten. Bij het eten kun je hem eventueel nog dippen in wat BBQ-saus.

Het was echt onwijs lekker!!! De combinatie van de zoete mango met de munt was sowieso echt top. De rest paste er ook echt helemaal perfect bij. Dus zeker een aanrader. Wel moet je de rijstvellen niet te vol leggen, want dan krijg je hem echt niet dicht gerold en eet het dus ook een stuk lastiger.

De volgende keer wil ik ze met gamba’s maken. Iemand nog een leuke combinatie met ingrediënten voor mij?

Liefs,

Madelon

5 Reactie's
 • Alissa Maas
  Geplaatst op 09:34h, 07 augustus Beantwoorden

  Klinkt heerlijk. Er ligt nog mango, munt en bbq-saus in de koelkast. Ga ik zeker deze week maken!

  • puurmaddie
   Geplaatst op 20:31h, 07 augustus Beantwoorden

   Nice Alissa, ik ben benieuwd hoe je de smaken combinatie vond, laat je het nog weten? Smakelijk alvast hihi 🙂

 • yeezy boost 350 v2
  Geplaatst op 20:10h, 09 juli Beantwoorden

  Thanks so much for providing individuals with remarkably breathtaking possiblity to check tips from this website. It really is very nice and stuffed with a good time for me personally and my office acquaintances to search your web site no less than 3 times in 7 days to read the fresh guidance you have got. Not to mention, we’re actually motivated for the unique guidelines you serve. Some 1 ideas in this article are unequivocally the very best we’ve ever had.

 • Adidas NMD x GC Cloth Red Green
  Geplaatst op 23:36h, 11 juli Beantwoorden

  There are certainly numerous details like that to take into consideration. That could be a nice point to bring up. I supply the thoughts above as general inspiration but clearly there are questions just like the one you bring up where crucial factor will likely be working in sincere good faith. I don?t know if best practices have emerged round things like that, however I am positive that your job is clearly recognized as a good game. Both girls and boys really feel the impression of only a second抯 pleasure, for the remainder of their lives.

 • adidas ultra boost
  Geplaatst op 04:52h, 14 juli Beantwoorden

  I precisely needed to appreciate you yet again. I’m not certain the things that I could possibly have gone through in the absence of these information contributed by you concerning this subject matter. It had been a very terrifying case for me personally, but witnessing your specialized way you solved the issue forced me to leap over delight. Now i am happier for this support and even wish you really know what a great job you are always doing educating the others with the aid of your websites. I am certain you haven’t come across all of us.

Geef een reactie