Couscous met geitenkaas

Zin in couscous? Dan maak je toch couscous! Zo simpel was het vandaag. Couscous samen met geitenkaas vind ik sowieso altijd echt heel lekker. Aanvullen met andere verrassende smaken, maakt het echt een top gerecht. Onderstaand recept is gebaseerd op twee personen.

Ingrediënten
  • 100 gr couscous
  • Gr geitenkaas Ik pak hiervoor die zachte geitenkaas, die in plakjes verpakt worden.
  • Twee handjes rozijnen
  • Twee handjes noten
  • 1 courgette Als je denkt ik zie hem niet op de foto, ik had dit keer een gele courgette namelijk! 
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • Half bouillonblokje
Bereiding

Zet in een klein pannetje wat water op en gooi daar het halve bouillonblokje bij. Pak een grote kom waar je de couscous straks in wilt serveren en gooi hier de nodigde couscous in. Snijd intussen de courgette in blokjes en bak deze in je koekenpan. Als het bouillonblokje goed is gesmolten in het water, kun je een beetje bouillon bij de couscous in de kom doen. Pak een schone theedoek en leg deze over de kom heen. Kijk naar een aantal minuten of het water allemaal is opgenomen door de couscous. Voeg eventueel nog een beetje bouillon toe als de couscous nog niet voldoende gaar is geworden. Snijd de cherrytomaatjes door de helft.

Wanneer de couscous klaar is, en de courgette inmiddels lekker gebakken is, kun je eigenlijk alle ingrediënten bij de couscous in de kom gooien. De geitenkaas kun je er ook doorheen doen, maar er los bij serveren is eigenlijk net zo lekker! Als je de geitenkaas in de kom er mee doorheen roert, dan wordt het een kleffe bedoeling. Kan wel, maar die keuze mag je zelf maken!

Wij hadden nog rucola liggen en dit een beetje bij de couscous gedaan, maar dat is geen must.

Smakelijk! Laat je mij even weten hoe je het vond en of je eventueel nog tips hebt voor een andere lekkere couscous salade?

Liefs,

Madelon

Geen reactie's

Geef een reactie