Zomerse wrap met krokante kip

Vandaag waren mijn vriend en ik aan de late kant thuis van ons werk, omdat we nog een afspraak hadden voor ons nieuwe huis. We wilden toch wel even iets fatsoenlijks eten, maar er wel zo weinig mogelijk tijd mee kwijt zijn. Even in de zon, of tenminste buiten, zitten zou namelijk toch ook wel even lekker zijn.

Daarom had ik een zomerse wrap met krokante kip bedacht. Het voordeel was dat alleen de krokante kip even gebakken moest worden en de rest amper een voorbereiding nodig had. Het recept is weer gebaseerd op twee personen.

Ingrediënten
  • 2 krokante kip
  • 100 gram ijsbergsla
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • 1 blikje mais (150 gram)
  • 4 wraps
  • Knoflooksaus zoveel als je wilt
Bereiding

Het is natuurlijk niet voor niets een simpel en zomers gerecht, dus de bereiding is mega kort. Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes en snijd de avocado klein (blokjes of reepjes). Bak de krokante kip in een koekenpan. Deze moet, zoals de naam eigenlijk al zegt, dus krokant worden. Ondertussen giet je nog even de mais af. Wanneer de kipjes bijna krokant zijn, zet je twee van je wraps op een bord in de magnetron. Overigens kunnen de wraps ook in de oven of in een koekenpan warm gemaakt worden. De keuze is aan jou! Ik zet ze dus meestal in de magnetron en doe deze dan ongeveer 40 seconden aan. Het aantal watt verschilt per magnetron, maar ga ongeveer van 600 watt uit.

Als de wraps klaar zijn, kun je dus eigenlijk al aan tafel! Aan tafel kun je gezellig de wraps vullen en hop, smakelijk! De andere twee wraps zou ik pas warm maken als je daar aan toe bent, anders zijn ze allang koud voordat je ze gaat eten. Overigens hadden wij dit keer kleine wraps, anders kan ik er vaak maar 1 tot 1,5 op!

Simpel en lekker toch? Heb jij nog andere leuke toevoegingen voor een koude/lauwwarme wrap zoals hierboven? Ik ben benieuwd.

Liefs,

Madelon

Geen reactie's

Geef een reactie