Homemade pesto in je pasta!

Eigenlijk zou ik dit gerecht gisteren al gaan maken, maar toen zat er simpelweg geen energie meer in mijn lichaam om te koken. Uiteindelijk zijn we daarom maar naar de friettent geweest. Je kunt nu denken “slecht bezig”, maar zo zie ik dat dus niet. Dat is balans. Doe wat je goed vindt voelen, doe wat je op dat moment echt wilt. Een fijn en normaal gezond leventje kan ook gewoon samen gaan met een bezoekje aan de friettent.

Maargoed, toen had ik dus mijn boodschappen voor vandaag een soort van al gedaan, relax! Het plan was dus een pasta met pesto. Mijn vriend had ik de boodschappen laten doen en daarom een potje pesto mee laten nemen. Het was nota bene zondag en ik was moe dus als we gingen koken, wilde ik het niet te lastig maken. Vandaag was het dan weer helemaal anders. Ik had zin om een heerlijke én zelfgemaakte maaltijd op tafel te zetten. Dat resulteerde in een zelfgemaakte pesto in plaats van dat potje.

Het recept komt zo meteen hieronder. In ieder geval kan ik je al zeggen dat het een goede zelfgemaakte pesto was geworden. Daarnaast vond ik de rest daardoor ook echt gruwelijk lekker. Het is een zelfgecreëerde variant op de pesto.

Ingrediënten pesto
 • 2 eetlepels cashewroom (Voor 325 gram: mix 200 gram cashewnoten met water – dit is een receptje van Rens Kroes!)
 • 1 eetlepel olijfolie
 • Handje rucola
 • Handje basilicum
 • Handje peterselie
 • Handje salie
Ingrediënten pasta
 • Pasta penne volkoren
 • 1 courgette
 • 1 puntpaprika
 • 1 kipfilet
 • 1 bakje cherrytomaatjes
 • 1 ui
 • Cayennepeper poeder
 • Peper
 • Italiaanse kruiden
 • Chilli vlokken
Bereiding

Doe de noten in een kom met water zodat ze ruim onderstaan. Zet ze minimaal 4 uur of een nacht weg. Ze worden zacht en zuigen wat van het water op. Giet ze vervolgens af en doe ze in de blender of keukenmachine. Voeg een scheut vers water toe en pureer de noten tot een romige saus.

Zet een pan water op het vuur om daar de pasta in de koken. Snijd alle groenten klein. De grootte van de stukken mag je zelf kiezen. Ik koos vandaag voor wat grotere stukken. Pak een koekenpan en zet deze op het vuur. Nadat de olie in de pan heet is, kun je alle stukken courgette en paprika daarin doen. In een andere koekenpan verwarm je de ui in een beetje olie en doe je vrij snel daarna de stukjes kip erin. Deze gaan we lekker kruiden door er peper, cayennepeper poeder, italiaanse kruiden en chilli vlokken erbij te doen. Bij de koekenpan met groenten doe ik alleen wat peper erbij, omdat hij anders wel erg heftig gekruid wordt.

Blijf roeren in alle drie de pannen en doe inmiddels de cashewpasta, de versgeplukte kruiden (salie, basilicum en peterselie) in een keukenmachine of blender. Als laatste voegde ik hier ook een handje rucola toe en liet de keukenmachine haar werk doen. Proef het tussendoor en oordeel zelf of je er voldoende verse kruiden bij hebt gedaan. Naar smaak kan je dit natuurlijk altijd aanvullen.

Als je courgette en paprika een beetje gebakken zijn, doe je er de cherrytomaatjes bij. Deze kunnen nu lekker ook een beetje warm worden. Daarnaast zal inmiddels de pasta en de pan met kip en ui ook bijna klaar zijn. Doe dit allen in de koekenpan met groenten en hussel het door elkaar. Inmiddels is je zelfgemaakte pesto in de keukenmachine wel klaar en kun je deze ook in de koekenpan, waar alle andere ingrediënten zijn, lekker opwarmen en als saus laten dienen in deze goddelijk pasta!

Smakelijk! Laat je me weten wat je ervan vond?

Oja, nog een kleine tip, maak dit lekker te veel en geniet er nog een keer van tijdens je lunch. Dat was namelijk ook erg lekker de volgende dag!

Liefs,

Madelon

Geen reactie's

Geef een reactie