Zalmburgers met avocado dip

Als sinds een klein meisje ben ik een visliefhebber. Op dit moment lust ik zelfs alle vissoorten, volgens mij. Of zal ik het anders zeggen, ik heb er al heel veel geproefd en tot nu toe vind ik nog steeds alles lekker! Zalm is een vissoort die ik echt heel lekker vind. Met zalm kun je ook zoveel doen, zo ook burgers ervan maken.

Bij de spiral quiche had ik gisteren een heerlijke zalmburger gemaakt. Ook uit het hetzelfde nieuwste boek van Rens Kroes. De burger wordt in haar boek gegeten op een broodje, maar ik had ervoor gekozen om hem apart te pakken naast de punt spiral quiche. Op de burger in haar boek stond een avocadodip welke zij op de zalmburger deed. Dát leek mij dan weer wel erg lekker erbij, dus die ging ik ook maken.

Ingrediënten zalmburger
  • 1 wilde zalmfilet (ongeveer 350 g), zonder huid
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tamari (glutenvrije sojasaus) Ik gebruikte ‘gewone’ soja
  • 70 gram boekweitmeel
  • 1 middelgroot uitje
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel zwarte peper
  • Snufje zeezout
  • Klein beetje kokosolie om in te bakken
Ingrediënten avocado-dip
  • 2 rijpe avocado’s
  • 3 eetlepels cashewroom
  • 4 eetlepels amandelmelk Ik gebruikte gewone halfvolle melk
  • 2 handjes verse dille
  • ½ theelepel zwarte peper
  • Mespuntje cayennepeper
  • Snufje zeezout, naar smaak
  • 1 eetlepel limoensap
Bereiding

Snijd de zalmfilet in kleine blokjes. Kluts met een vork de eieren luchtig in een kom. Doe de zalmblokjes erbij en pers de knoflook erboven uit. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed. Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Schep met twee lepels hoopjes van het zalmmengsel in de pan (of op de BBQ-plaat) en druk iets plat tot een burger. Bak de burgers aan beide kanten bruin.

Ontpit de avocado’s en haal het vruchtvlees eruit. Maal ze met de andere ingrediënten in de keukenmachine tot een romige dip.

Dit was echt heerlijk! Geen van mijn aanpassingen (melk en soja) was verkeerd, dus dat ging gewoon. Ook staat er in het boek van Rens Kroes dat er in plaats van boekweitmeel ander meel gekozen kan worden, maar dit durf ik dus (nog) niet te bevestigen. Het is een zekere aanrader. Ik vond zelf de combinatie ook echt gruwelijk lekker. En wat je ook vast fijn vindt om te horen, is dat het super makkelijk te maken was. Daarnaast was het ook erg gemakkelijk om de burgers om te draaien in de pan, dus je had ook echt burgers in plaats van stukjes vis en gebakken boekweitmeel. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn om zelf burgers te maken, die er uiteindelijk helemaal niet als burgers uit kwamen te zien.

Ik ga dit binnenkort zéker nog eens maken, jij ook?

Liefs,

Madelon

Geen reactie's

Geef een reactie