Sitio – Steaks & Pasta te Den Bosch

Vanavond ging ik sinds een lange tijd weer een hapje eten met een vriendin van mij, die ik nog ken vanuit mijn studententijd. Bijkletsen kunnen we super goed, dus we begonnen met een drankje op het terras, maar uiteindelijk gingen we op zoek naar een leuk restaurant. Overigens waren we in Den Bosch, mijn lievelingsstad, waar mijn vriendinnetje ook komt wonen binnenkort (leuk!!). Zoals jullie je vast wel kunnen voorstellen, ga ik vaak genoeg in Den Bosch uiteten. Toch probeer ik een beetje af te wisselen en zoveel mogelijk restaurantjes te kennen. Dit lukt me al aardig, dus mocht je ook een leuk plekje voor een hapje in Den Bosch zoeken, je mag mij hierover altijd een berichtje sturen!

Het restaurant werd ‘Sitio’, gelegen in de Uilenburg van Den Bosch. Dit is een onwijs gezellig en bourgondisch stukje Den Bosch. Vaak wordt er gesproken over de Korte Putstraat, overigens kun je daar ook heel lekker eten, maar in de Uilenburg is het wat gemoedelijker en losser. Eenmaal binnengekomen werden we snel geholpen, maar er moest even gekeken worden of er wel een tafeltje vrij was in verband met vele reserveringen. Op zich een goed teken, maar toch hoop je dat er nog een tafeltje vrij zou zijn voor ons. Gelukkig zou er gauw een tafeltje vrijkomen en daar mochten we even op wachten aan de bar.

Aan de bar konden we prima zitten en werden we door de barman al snel geholpen aan een drankje en hapjes. Dat vind ik nou zo leuk hè, gelijk een hapje krijgen bij je eerste drankje. Echt lekker meteen wat te snoepen, plus ik vind het gewoon leuk. Alsof we in het buitenland zijn, daar krijg je ook zo vaak iets vooraf. In dit geval waren het een aantal groene olijven en wat naturel chippies, jamjam!

De kaart was erg leuk en afwisselend. Diverse pasta’s kon je in een klein en in een groot formaat kiezen. Ideaal voor kleine eters bijvoorbeeld. Verder was er veel keuze in vlees en visgerechten. Ze hadden zelfs kreeft! Daar ben ik echt gek op, sowieso wel op vis, maar aangezien de kreeft toch een beetje te prijzig was voor ‘zomaar’ en wij allebei wel net een nieuwe woning hadden gekocht, hebben we die toch maar niet gekozen. Uiteindelijk zijn we allebei voor de tournedos gegaan. Mijn vriendinnetje koos de variant met de pepersaus en ik koos voor de rode wijn saus. Frietjes, groenten en/of salade kon je apart erbij bestellen, dus we kozen voor de boerenfriet met truffelmayonaise (ik hou van truffel!) en een portie gegrilde groenten.

Duizend woorden verder werd het eten geserveerd. Overigens bedoel ik hier niets mee qua wachttijd. Voor ons gevoel duurde het niet te lang of te kort voordat het eten kwam, maar ik doelde er meer op dat we enorm veel te kletsen hadden. Mooi geserveerd lag de tournedos in het midden van het bord, aangekleed door twee groene asperges en een mini aardappelgratin. Dat was overigens allebei wel ‘weinig’, maar eigenlijk hadden we dit al wel verwacht aangezien je de frietjes en groenten bijvoorbeeld er los bij kon bestellen.

De tournedos was heerlijk en zowel de rode wijn saus als de pepersaus waren goed op smaak. De truffelmayonaise bij de frietjes, én de frietjes zelf, waren ook erg lekker, maar de gegrilde groenten vonden we erg tegenvallen. Wellicht lagen onze verwachtingen verkeerd, maar twee soorten groenten terwijl je het op de kaart als gegrilde groenten neerzet, vind ik dan wel echt minimaal. Overigens waren het sowieso dezelfde groene asperges als op het bord, jammer van de afwisseling. De andere gegrilde groenten waren stukken mais. Persoonlijk vind ik dat wel lekker, maar mijn vriendinnetje houdt daar bijvoorbeeld al niet van. Dat hou je dus alleen groene asperges over, die dus ook al bij het vlees werd geserveerd. Dat was wel even een domper dus! Als ik Sitio een tip mag geven, meer variatie in een portie gegrilde groenten. Overigens waren zowel de mais, als de groene asperges wel goed van smaak!

Al met al prima gegeten. Geen top bediening, maar gewoon prima. Niet veel over te zeggen verder. Ik vind het niet per se een aanrader, maar mocht je veel te kletsen hebben en gewoon een oké een bordje willen eten, dan is dit wel een ideaal restaurant. Als je in de zomer komt, hebben ze ook een terras. Wij zaten dit keer binnen, maar buiten is een leuke plek mocht je van de rumoerige Bourgondische binnenstad van Den Bosch houden. Altijd wel wat te zien en te beleven in de Uilenburg. Mocht je dit restaurant ook gaan bezoeken of hebben bezocht, dan ben ik ook erg benieuwd naar jouw mening!

Liefs,

Madelon

2 Reactie's
  • Michael Kors Jet Set Saffiano Logo Large Brown Satchels
    Geplaatst op 21:54h, 23 april Beantwoorden

    I must show some appreciation to this writer just for rescuing me from this type of instance. Right after exploring through the world wide web and finding things which are not powerful, I believed my entire life was done. Existing without the presence of approaches to the problems you have resolved by way of your short post is a critical case, and the ones which may have badly damaged my entire career if I hadn’t noticed your site. The capability and kindness in taking care of all the details was very useful. I’m not sure what I would have done if I hadn’t come upon such a thing like this. I’m able to at this moment look ahead to my future. Thanks so much for your expert and sensible help. I will not think twice to refer your blog post to anybody who needs guidance about this situation.

  • nike air max
    Geplaatst op 07:26h, 24 april Beantwoorden

    Thanks for all your hard work on this site. My mum delights in making time for investigations and it’s easy to see why. A lot of people learn all of the powerful method you give both interesting and useful suggestions by means of this web site and even recommend participation from other individuals on this subject and my daughter is in fact studying a lot of things. Take pleasure in the rest of the new year. You are always doing a powerful job.

Geef een reactie