“Mac Donalds? Jij?”

De titel verraadt het al een beetje, maar ja ik kom wel eens ooit een keer bij de Mac Donalds. Het is zeker niet wekelijks en eigenlijk niet eens maandelijks, maar ik kom er wél. Afgelopen weekend was ik een weekendje weg met een aantal vriendinnen. Helaas viel het weer heel erg tegen, waardoor we op zondag een ander tijdverdrijf hadden gevonden. Even langs Loods 5 in Zaandam. We waren nota bene er al bijna. We zaten namelijk in Castricum. Ik was er zelf nog nooit geweest en met een nieuw huis in zicht, is het natuurlijk leuk om een woonwinkel binnen te stappen. Ik dwaal nu af van het onderwerp, maar toch wil ik even kwijt wat een toffe winkel Loods 5 is! Wauw! Tegen sluitingstijd bevonden we ons dan ook pas bij de kassa (en we hadden nog geen eens alles gezien!). Uiteindelijk waren we dus rond 17:45 uur pas buiten en had ik zeker nog ruim een uur te rijden, maar eigenlijk had ik al honger.. Wat nu?

Na een kort, maar krachtig overleg met elkaar besloten we dat zelf koken hem sowieso niet meer ging worden. We zouden dus voor een afhaalmogelijkheid gaan. Nog kort hebben we besproken welke gezonde afhaalmaaltijd mogelijkheden er zouden zijn, maar heel eerlijk zijn die er nog veel te weinig. We besloten weg te rijden en te kijken wat we tegen kwamen. Het moest alleen niet te lang duren, want we hadden immers al honger. En toen gebeurde het, de gele grote M kwam net aan het einde van de woonboulevard tevoorschijn. De keuze moest snel gemaakt worden, maar dat lukte ons wel. We hebben de auto maar weer snel geparkeerd en hop richting de ingang.

Vlak voor de ingang gaf een van mijn vriendinnetjes mij eigenlijk een super groot compliment. Hoe kon ik zo veel sporten, een echte fitgirl uithangen, maar toch mee voor de Mac Donalds kiezen? Ze vond het gek, maar vond het super tof. Mijn enige antwoord op deze vraag is altijd “Dat is balans!”. Ik ben nooit iemand geweest die precies op een aantal calorieën per dag gaat zitten, maar altijd van het in balans blijven. Je hoeft echt niet élke dag het allergezondste te eten. Je mag echt wel de felbekwaamde cheatmeals hebben. Kijk alleen uit dat je dat niet te vaak doet en dat je dus buiten balans komt. Het helpt mijzelf sowieso altijd al wel dat ik dit nooit (of amper!) doordeweeks doe en dus eigenlijk alleen in het weekend. Doordat mijn balans stemmetje in mijn hoofd mijn lichaam graag in balans wil houden, eet ik dus liever nooit een heel weekend slecht. Dit keer kon het dus sowieso wel, want we hadden zaterdagavond heerlijk veel groenten gekookt en gegeten met elkaar in het strandhuisje in Castricum.

Wat ik hier graag mee wil aangeven is dat het een kwestie van balans is. Voor mijzelf werkt het bijvoorbeeld ook heel goed om sowieso te hebben gesport op een dag waarvan ik vermoed dat er wel een vettere of slechtere maaltijd op tafel kan komen te staan. Ik kan het dan echt zonder slechte gevoelens te hebben opeten en zonder ook enige schuldgevoelens achteraf te hebben. Ik had immers gesport én het is goed voor mijn evenwicht! Ik kan dan overigens niet wachten om zometeen weer lekker veel groenten te eten en de rest van de week ook… want uiteindelijk vind ik dat toch wel écht veeeeeel lekkerder!

Vind jij Mac Donalds wel echt lekker? Of kom je er eigenlijk nooit? Welke cheatmeal geldt voor jou om jezelf lekker in balans te houden en dus echt van wat vetter eten te genieten? Ik ben nieuwsgierig!

Liefs,

Madelon

2 Reactie's
  • nike roshe
    Geplaatst op 04:52h, 24 april Beantwoorden

    Thanks a lot for giving everyone a very marvellous chance to read articles and blog posts from here. It’s always so lovely and also packed with a good time for me personally and my office colleagues to search your site really three times in 7 days to find out the fresh things you have got. Not to mention, I am also usually pleased considering the very good thoughts you serve. Certain 1 areas in this posting are honestly the most efficient we have all ever had.

  • Michael Kors Hamilton Traveler Medium White Totes
    Geplaatst op 06:22h, 24 april Beantwoorden

    My wife and i have been really glad that Albert could round up his web research through the entire precious recommendations he received in your site. It’s not at all simplistic just to be offering hints that people today might have been trying to sell. And we all keep in mind we’ve got you to be grateful to for this. The type of illustrations you made, the straightforward site menu, the friendships you will make it easier to engender – it’s got many great, and it is letting our son and us reckon that this issue is brilliant, and that’s extremely indispensable. Many thanks for all the pieces!

Geef een reactie