Groenten wraps mét groenten

Het zou een mooi fijn buiten weekend moeten worden, maar helaas zit ik nu deze blog te schrijven aan een regen- en stormachtig strand. We zijn dan vandaag ook maar gewoon naar de stad Alkmaar gegaan, want ja om nou de hele dag met vijf man op een paar vierkante meter in een strandhuisje te gaan zitten, daar wordt niemand heel veel vrolijker van. Een mooie strandwandeling was een andere mooie optie, maar het waaide echt zo hard dat dat zelfs niet fijn zou worden.

Na een gezellige middag in Alkmaar, waar we heerlijk geluncht hadden bij hotspot Bloem (in andere blog zal ik hier nog meer over vertellen), aten we ’s avonds in onze mini strandhuisje. Twee van mijn vriendinnen zijn vegetarisch en aangezien wij eigenlijk allemaal groenten erg lekker vinden, was het duidelijk dat een gerecht vol groenten zou worden. Samen met één van de vriendinnetjes had ik gisteren hiervoor al boodschappen gedaan, dus we konden snel aan de slag. De maaltijd werden groentenwraps van No FairyTales, zowel de bieten als de wortel versie, met geroerbakte groenten, mais, tomaat, avocado, rucola en veldsla. Een heerlijke combinatie vonden wij allen!

Wij hadden natuurlijk boodschappen voor vijf personen, maar ik zal het hieronder proberen terug te schalen naar 2 à 3 personen.

Ingrediënten
  • 1 pak groentenwraps van No Fairytales (keuze uit bieten of wortel)
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 aubergine
  • ½ blikje kikkererwten
  • ½ blikje kidneybonen
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • ½ blikje mais
  • Rucola/veldsla (zo veel als je wilt)
Bereiding

Vooraf tip: Mocht je ervoor kiezen om de wraps via een oven op te warmen, zet dan van te voren de oven alvast aan.

Snij zowel de courgette, de paprika als de aubergine in kleine blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Roerbak deze groenten tegelijk in een pan en snij ondertussen de avocado en de tomaat in blokjes. Wanneer de roerbak groenten bijna klaar zijn, doe je wat kikkererwten en kidneybonen in deze pan erbij om deze mee op te warmen. Daarna kun je de wraps opwarmen. Dit kan je zowel in de magnetron als in de oven doen. Indien je een oven gebruikt, zorg dat je deze op tijd opgewarmd hebt, zodat de wraps er maar kort in hoeven en dus niet kei hard worden. Na het opwarmen van de wraps is dus eigenlijk alles klaar en kun je jouw wrap gaan vullen. Volgens dit recept kun je jouw wrap dus vullen met de gebakken groenten, mais, tomaat, avocado en wat sla.

Lekker makkelijk hè? Dat vind ik dus ook zo fijn. Een super gezonde en heerlijke maaltijd in een handomdraai op tafel. Tadaaa!

Tag je mij via instagram @puurmaddie als je het gerecht hebt gemaakt? Ik ben benieuwd wat je er van vond!

Liefs,

Madelon

Geen reactie's

Geef een reactie