Oosterse groenten

Ik woon nu ruim drie weken bij mijn ouders en dat is natuurlijk erg wennen. Toch gaat het eigenlijk best goed, maar stiekem mis ik wel mijn eigen vrijheid en creativiteit in de keuken. Ik heb sinds dat we hier wonen nog maar een paar keer gekookt en als jullie mij een beetje kennen… dan weet je genoeg! Mijn vingers kriebelen om te koken en te bakken!!

Vanavond mocht ik dus weer achter het fornuis, joehoe! Van te voren wist ik nog niet wat ik ging maken, maar de houdbaarheidsdatum op de zak groenten gaf de doorslag, dat moet op! Naast die zak ‘Oosterse wokgroenten’ vond ik nog een courgette en een aubergine. Goede combinatie met kip, dus tada ‘recept’ was rond. Je kunt hier natuurlijk wat rijst bij doen, maar mijn ouders hadden nog een beetje nasi staan dus dat hebben we er een hoopje bij gedaan.

Omdat ik niet zeker wist of we nou met drie of vier of vijf man zouden eten, had ik gekozen om lekker veel te maken. Toch weer handig voor een andere dag deze week, aangezien we ‘maar’ met z’n drieën aten nu.

Qua recept (minder dus dan op de foto) zou ik het volgende voor 2 à 3 personen aanhouden.

Ingrediënten
  • Twee stukjes kipfilet
  • 400 grams zak ‘Oosterse wokgroenten’
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • Wokolie
  • Ketjap manis
  • Sesamzaadjes
Bereiding

Begin met het snijden van de kip in stukjes. Je kunt natuurlijk zo groot of zo kleine stukjes maken als je wilt. Ik koos vandaag voor stukjes van ongeveer twee bij twee centimeter. Doe wat wokolie in je wokpan en wanneer deze heet is kun je jouw gesneden stukjes kip in de pan doen. Als de kip een beetje gebakken is, kun je er een scheutje ketjap manis en wat sesamzaadjes bij doen. Tijdens het bakken van de kip, kun je de courgette en aubergine in blokjes snijden. Doe deze twee ingrediënten in de pan bij de kip en laat het op gemiddeld hoog vuur bakken. Als de courgette half gaar is kun je de zak groenten erbij in de pan doen. Zet het vuur niet te hoog en laat het lekker pruttelen.

Als het dan klaar is kun je er naar smaak nog sambal en/of ketjap manis er aan toevoegen. Tadaaaa een heerlijke bordje eten met heel veel groenten!

Liefs,

Madelon

Geen reactie's

Geef een reactie