Healthy veggies uit de oven

Een onwijs lekker en zelf verzonnen recept. Natuurlijk zijn er meerdere recepten die op deze lijken, maar toch is het een recept welke ik graag op tafel zet. Het recept is overigens voortgekomen uit het feit dat ik vééééél groenten wilde eten die avond. Ik kocht van alles in de supermarkt en keek eigenlijk pas thuis wat ik er van ging maken. Dan is dat ook het voordeel van dit recept; je kan een ingrediënt zo weglaten of nog wat toevoegen. Jullie horen het al wel weer denk ik: ik ben echt een foodie en keukenfan, en doe dit het liefst op basis van mijn gevoel. Het recept is gebaseerd op 2 à 3 personen.

Ingrediënten
  • 200 gram zoete aardappel
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • Klein handje basilicum blaadjes
  • Klein beetje olie (keuze uit: olijfolie, kokosolie en zonnebloemolie)
Bereiding

Verwarm je oven voor op 225 graden. Zet een pannetje water op het vuur (voor de zoete aardappelen).

Begin daarna met het schillen van de zoete aardappel(en). Vervolgens snij je de zoete aardappel in blokjes van ongeveer 2 cm breed/dik/hoog. Wanneer je de blokjes zoete aardappel klaar hebt, kun je ze in de pan gooien en mag je deze laten koken.

Natuurlijk gaan we tussendoor niet stil zitten en snij je de andere groenten klein. Ook hier zou ik niet te grote stukken gebruiken, maar dit is natuurlijk naar eigen keuze. Het voordeel van kleinere stukken is namelijk het omscheppen aan het einde van dit recept.

Wanneer je alles klein hebt, vul je jouw ovenschaal met een klein beetje olie. Pak een grote ovenschaal, dan is namelijk het omscheppen straks een stuk makkelijker! Gooi de courgette, rode ui en paprika in de ovenschaal en plaats deze in de voorverwarmde oven voor 25 minuten. Inmiddels zijn natuurlijk de zoete aardappelblokjes wel gekookt en heb je de cherrytomaatjes ook gesneden. Pluk wat basilicum blaadjes en snij deze door de helft. Haal de ovenschaal uit de oven en die deze laatste drie ingrediënten in de ovenschaal erbij. Hussel jouw veggies nog even lekker door elkaar en zet dan de oven nog voor 10 à 15 minuutjes aan! Gegarandeerd succes!

Eventueel kun je er nog wat droge chili kruiden overheen doen. Dit geeft de ‘healthy veggies’ net een beetje meer pit!

Laat je het mij weten als je het gemaakt hebt? Je kunt mij taggen met @puurmaddie op Instagram!

Liefs,

Madelon

Geen reactie's

Geef een reactie